اصلاح موهای زائد در قدیم
از گذشته های بسیار دور تا به امروز اصلاح موهای زائد بدن یکی از معضلات همیشگی انسان ها بوده. و همواره روش های مختلفی را برای از بین بردن آنها ابداع کرده اند. به طور مثال در دوران یخبندان، مردان برای جلوگیری از یخ زدگی، ریش خود را اصلاح میکردند، زیرا مو رطوبت موجود در هوا را جذب میکرد و ممکن بود در دماهای شدید یخ بزند. از نقاشی هایی روی دیواره غار ها نیز می توان به این نتیجه رسید که حتی در زمان غار نشینی انسان، از سنگهای چخماق تیز شده به عنوان تیغ و صدفهای دریایی به عنوان موچین استفاده می کردنند. پس روش های هوشمندانه بی شماری از قدیم تا امروزه برای خلاص شدن از شر موهای زائد بدن ابداع شده است. در حال حاضر نیز روش های بسیار گوناگونی برای رهایی از این معضل وجود دارد مانند کرم های موبر، موچین، تیغ، اپیلاسیون، لیزر و … که ما قصد داریم در این مقاله درباره لیزر موهای زائد بدن صحبت کنیم.
1. موهای زائد کدام قسمت از بدن را می توان لیزر کرد؟
موهای زائد در بسیاری از نقاط بدن مانند صورت، زیربغل، پاها، پشت، سینه، باسن و دست ها رشد می کنند. به طور کلی در تمام نقاط بدن شما این موها را مشاهده خواهید کرد. شما می توانید تمامی اعضای بدن خود را توسط لیزر از بین ببرید. آقایان بیشتر درخواست لیزر موهای زائد نواحی سینه، پشت و بازوها را دارند و خانم ها نیز قسمت های زیر بغل، پاها و نواحی بیکینی را بیشتر لیزر می کنند.
2. لیزر موهای زائد روی کدام رنگ پوست بهتر عمل می کند؟
به عنوان یک قاعده کلی، هر چه موها زبرتر و تیره تر باشند، لیزر موهای زائد بهتر عمل می کند. لیزر موهای زائد در بیشتر پوست های تیره، روشن و متوسط موثر می باشد. بهترین عملکرد در افرادی با پوست روشن و موهای تیره نمایان می شود. زیرا تفاوت و تضاد بین رنگ مو و پوست بدن باعث می شود تا انرژی لیزر به خوبی جذب شود. حدود یک دهه پیش، لیزر موهای زائد ممکن بود روی موهای بلوند، خاکستری و قرمز یا زنجبیلی موثر نبوده باشد. دلیلش این است که این رنگ موها کروموفور یا ملانین موجود در فولیکول های مو که انرژی لیزر را جذب می کند، ندارند. یک نکته مهم و حائز اهمیت این است که همه دستگاه های لیزر موهای زائد یکسان ساخته نمی شوند. بنابراین در هنگام انتخاب کلینک زیبایی، باید درباره دستگاهی که از آن استفاده می کنند نیز تحقیق کرده و از ایمنی و کارآمدی آن مطمئن شوید.
3. فرآیند لیزر موهای زائد چگونه است؟
برای کاهش هرگونه ناراحتی ناشی از لیزر، ناحیه مورد نظر را دقایقی قبل از فرآیند لیزر، با لیدوکائین و مواد بی حس کننده به مدت 20 الی 30 دقیقه به صورت موضعی بی حس می شود. لیزر دستگاهی می باشد که پرتویی از نور را ساطع کرده و رنگدانه های موجود در مو که ملانین نیز گفته می شود جذب می شود و در فرآیند تبدیل نور به گرما، به فولیکول های مو آسیب وارد شده و از رشد دوباره آنها جلوگیری می کند. تعداد جلسات لیزر با توجه به ناحیه مورد درمان، ضخامت و رنگ مو موثر می باشد. معمولا جلسات لیزر با فاصله های 4 الی 6 هفته ای از هم انجام می شود. ممکن است پس از لیزر قرمز و یا کبودی را در ناحیه مورد درمان مشاهده کنید و علاوه بر آن در هنگام لیزر کردن احساس سوزش و گرما کاملا طبیعی می باشد. فرآیند لیزر با توجه به نواحی مورد درمان بین 15 الی 30 دقیقه طول می کشد.
این مقاله را مطالعه کنید: مهمترین مراقبت های بعد از کاشت مو
4. بیماران مناسب برای لیزر موهای زائد چه کسانی هستند؟
به طور کلی لیزر موهای زائد برای عموم افراد بلامانع بوده و مشکلی به همراه ندارد. اما افرادی به بیماری های پوستی مانند پسوریازیس، لوپوس، کلوئید، هیرسوتیسم و غیره مبتلا هستند حتما با متخصص پوست و مو مشورت کنند و سپس تحت نظر اقدام به لیزر نمایند. یکی از بهترین روش ها برای خانم هایی که از موهای ضخیم صورت، گردن و یا سینه رنج می برند، لیزر درمانی راه حل مناسبی می باشد. همچنین کسانی که از سوزش، اگزما پوستی، موهای زیرپوستی که ناشی از روش های سنتی اصلاح می باشد، مناسب می باشد. لیزر علاوه بر ارزش زیبایی شناختی که لیزر موهای زائد ایجاد می کند، کاربردهای عملی نیز دارد. به طور مثال بوی بدن بویژه در نواحی پر مو را به حداقل می رساند. همچنین می تواند از عفونت های مکرر ناشی از موهای زیر پوستی جلوگیری کند.
5. میزان تاثیر تجهیزات و دستگاه لیزر موهای زائد بر نتیجه کار؟
تجهیزات و دستگاه لیزر تاثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی خواهد داشت. کلینک هایی که به طور تخصصی در زمینه لیزر موهای زائد فعالیت می کنند همیشه در تلاش هستند تا بروزترین و کامل ترین تجهیزات روز دنیا را استفاده کنند تا بتوانند رضایت بیماران خودشان را جلب کنند. به طور مثال دستگاه لیزر الکساندرایت یکی از مرغوب ترین دستگاه های موجود در دنیا می باشد که با تمامی پوست و مو ها سازگاری مناسب دارد و به طور کامل نیاز های یک کلینیک زیبایی را برطرف می کند. شرکت سیماطب با بیش از دو دهه سابقه درخشان در زمینه تولید تجهیزات پزشکی، مرغوب ترین تجهیزات پوست و مو را به همراه گارانتی و خدمات پس از فروش به بازار عرضه می کند.
6. آیا موها بعد از لیزر موهای زائد دوباره رشد می کنند؟
پاسخ کوتاه و کلی به این پرسش بله هستش. در حالی که نتایج لیزر موهای زائد دائمی نیستند و برای حفظ همیشگی ناحیه بدون مو به جلسات نگهداری نیاز دارید. اگر پیش از لیزر موهای ضخیمی داشته اید، پس از درمان موهایی که رشد می کنند معمولا روشن تر، ظریف تر و به طور کلی رشد کمتری خواهند داشت. لیزر می تواند تعداد موها را از 40 تا 80 درصد کاهش دهد این به این دلیل است که لیزرها در زمان آناژن، زمانی که فولیکول های مو حاوی ملانین بیشتری هستند، مؤثرتر هستند. شما بعد از چند جلسه ابتدایی متوجه پوست صاف تری خواهید شد ولی برای نتیجه کامل باید کمی صبورتر باشید.
7. برای مشاهده نتیجه به چند جلسه لیزر درمانی نیاز است؟
برای مشاهده اثر قابل توجه حذف موهای زائد چندین جلسه مورد نیاز است و این می تواند برای هر بیمار متفاوت باشد. معمولاً بین 6 تا 10 جلسه لیزر کامل موها طول می کشد. و شما می توانید بلافاصله پس از عمل، از کلینیک خارج شوید و به فعالیت های روزمره خود ادامه دهید. برای اطمینان از اینکه پوست تحت فشار قرار نمی گیرد، جلسات درمانی بعدی معمولاً چند هفته فاصله دارند. سرعت رشد مو در همه افراد یکسان نمی باشد و افرادی که موهایشان رشد سریعتری نسبت به حالت نرمال دارد، ممکن است به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشند تا به نتیجه دلخواه برسند. جلسات لیزر معمولا هر 4 الی 6 هفته برنامه ریزی می شود. مو های زائد مراحل رشد مختلفی دارند، بنابراین اگر از هفته دوم سرعت رشد مو افزایش پیدا کرد، نگران نشوید. در آن زمان است که فولیکول هایی که با لیزر درمان نشده اند، جهش رشدی پیدا می کنند و در جلسات بعدی کاملا از بین خواهند رفت.
این مقاله را مطالعه کنید: مزوتراپی پوست و مو چیست؟
8. آیا عوارض جانبی وجود دارد؟
بسیاری از روش های زیباسازی و جوان سازی پوست با عوارض جانبی همراه می باشد و لیزر موهای زائد نیز عوارض جانبی گوناگونی دارد. لیزر موهای زائد بدن زیبایی و لطافت را به پوست قسمت های مختلف بدن شما هدیه می دهد ولی بدون عوارض و معایب نمی باشد. عدم رسیدگی به این عوارض باعث بروز مشکلات جدی در طولانی مدت خواهد شد. در ابتدا شما باید با عوارض و معایب لیزر موهای زائد بدن آشنا شوید. عوارض دائمی در ناحیه تحت درمان به ندرت پیش می آید و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سوختگی پوست
- هایپرپیگمانتاسیون (تیره تر شدن رنگ پوست)
- هیپوپیگمانتاسیون (روشن تر شدن رنگ پوست)
- تورم
- قرمزی و التهاب
- زخم و درد
- تاول زدن
اگر چنین علائمی در ناحیه مورد درمان مشاهده شد، معمولاً بیش از چند روز طول نمی کشد که علائم از بین خواهند رفت. و در صورت تداوم این علائم حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید.
9. چگونه باید برای لیزر موهای زائد آماده شوم؟
حدود شش هفته قبل از درمان، باید از مواردی که در ادامه ذکر می کنیم اجتناب کنید تا پوست شما دچار آسیب نشود و بهترین نتیجه حاصل شود.
- آرایش یا کرم را از روی پوست پاک کنید
- از سفید کننده های مو استفاده نکنید
- از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید
- درباره داروهایی که مصرفی می کنید با پزشکتان صحبت کنید
- از کندن موها و اپیلاسیون اجتناب کنید
- شیو کردن را فراموش نکنید
شما باید از قرار دادن ناحیه درمان در معرض نور خورشید قبل یا بلافاصله پس از درمان خودداری کنید. اگر سابقه ویروس هرپس سیمپلکس دارید، ممکن است یک درمان ضد ویروسی پیشگیرانه برای شما تجویز شود. حتما در صورت استفاده از داروهای خاص و یا باردار بودن به پزشک معالج خود مسئله را در میان بگذارید. اگر در چند روز قبل از لیزر آفتاب گرفتید و یا سولار انجام دادید حتما به متخصص پوست و مو اطلاع دهید تا از هرگونه آسیب احتمالی به پوست صورت و یا بدنتان جوگیری به عمل آید.
10. یادآوری مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد چیست؟
تمامی مراقبت های لیزر موهای زائد بدن برای بدست آمدن نتیجه مطلوب و سریعتر می باشد. هر چه میزان مراقبت ها و رسیدگی بهتر و منظم تر باشد به همان اندازه نتیجه بهتری را مشاهده خواهید کرد. مراقبت های بعد از لیزر با توجه به نوع پوست افراد مختلف بوده و مشاوره های پوست و مو قبل از فرآیند لیزر نکات را به شما متذکر خواهند شد. مراقبت ها به سه مرحله پیش از لیزر، حین لیزر و بعد از لیزر تقسیم می شوند. 24 ساعت بعد از لیزر موهای زائد بدن از رفتن به حمام خودداری کنید. تماس آب با پوست شما ممکن است دچار تحریک پوست شود و شما نباید از استخر و سونا بعد از لیزر استفاده کنید. برای جلوگیری از سوختگی از کرم های ضد آفتاب استفاه کنید. همچنین برای رفع خارش و التهابات و حتی سوزش می توانید از قرص هیدروکسیزن و کرم های ترمیم کننده استفاده نمایید. از شستشوی محل درمان با پاک کننده های ساینده پوست خودداری کنید. همچنین به مدت 30 روز در برابر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.